English
Kvintiili 72 Sääkurssit Keskustelu Palaute
Etusivu
Johdantoa ja ohjeita
Sääpartituurit
Ilmastonmuutos
Laajennettu luonnontiede
Ajankohtaista

Tulivuori Katlan purkaus vuonna 1918

Pluton laskusolmu lokakuussa 2018

Tulivuori Campi Flegrein purkaus vuonna 1538

Viiden planeetan solmut helmikuussa 2020

Tornadot, trombit ja pyörteet

Elementtikaaviot merialueille

Ovatko El Niñot veljeksiä?

Pacific Decadal Oscillation (PDO)

Pyörittääkö Mars Suomeen kylmyyttäja sateita?

Mikä on tilanne 2015?

Pitkä talvi 2013

Gibraltar ja Lissabonin
maanjäristys 1755


Kesä 2012

Tuholaisista tuhkapreparaattia

Planeettapuut

Tutustuminen eteeriseen tasoon

Biodynaamiset preparaatit

Kuivattajat

Plutoko kuollut?


Planeettapuut 21.1.2007
Päivitetty 11.3.2012The Ginkgo Pages
by Cor Kwant


Planeettapuut


Tunnetko Neidonhiuspuun, Ginkgo biloban? Sitä näkee kasvitieteellisissä puutarhoissa ja joskus kodeissa huonekasvina, mutta jo Tukholmassa ja Tallinnassa aivan puunakin ulkona.

"Ginkgo on peräisin ajalta ennen dinosauruksia, ajalta jolloin puulajit eivät olleet vielä eriytyneet. Sen lehden muodossa voidaan havaita sekä lehtipuun että havupuun hahmo, siinä on yhteen kasvaneet neulaset. Ginkgon kasvutapa muistuttaa myös havupuita, eli se sisältää itsessään havupuutkin. Ginkgoa sanotaankin eläväksi fossiiliksi. Dinosaurukset ovat kadonneet, tämä puu on säilynyt.

Ginkgo selvisi myös ainoana puulajina Hiroshiman pommituksista. Kun Tshernobylin onnettomuuden jälkeen mitattiin säteilyarvoja eri puolilla Eurooppaa, havaittiin Bodenseellä, että ginkgopuuryhmän alla ei ollut lainkaan säteilyä vaikka ympäristössä sitä oli. Puulla oli voima - elämän voima - radioaktiivisuutta vastaan. Sen elämänvoiman säteily oli radioaktiivista säteilyä suurempi, ja tämä siitä syystä, että Ginkgossa ovat vielä kaikki planeetat itsessään." Näin kertoi meille kestävän metsän luennoillaan tutkija Georg Wilhelm Schmidt.

Ja mitä tarkoittaa 'kaikki planeetat itsessään'? Muinaisina aikoina puulajit alkoivat vähitellen kehittyä, eriytyä eri lajeiksi, ja ne alkoivat noudattaa kasvussaan erilaisia planeettarytmejä. Ne olivat eri planeettojen alaisia, mutta Ginkgossa kaikki oli vielä yhdessä. Nykyisin huomaamme, että tammella (sekä omenapuulla lievästi) on hedelmän muodostuksessaan Marsin kahden vuoden rytmi. Myös tammen vankat vaakasuorat oksat ovat 'Marsia'.
Jos halutaan hyvin haaroittuvia kasveja esim. pensasaitaan, vahvaa oksanmuodostusta, voidaan hyödyntää Marsin ja Kuun oppositiota kylvöhetkenä. Havupuut ovat Saturnuksen alaisia, niillä on kasvussaan n. 15 vuoden jaksotus nopeampana ja hitaampana vaiheena, mikä johtuu Saturnuksen ylenevästä ja alenevasta kulusta n. 30 vuoden kierroksellaan.

Jos haluamme suojata jotain aluetta - lisätä sinne 'ginkgon voimaa' -, voimme istuttaa tai kasvattaa siemenestä alueelle planeettapuut. Silloin ovat puiden kautta planeetat taas edustettuna. Myös ylipäätään erilaisten puulajien esiintyminen jollain alueella nostaa sen elinvoimaa.

Puut kuuluvat eri planeettojen alaisuuteen

Planeettapuut ja planeettavaikutukset:

Saturnus - Havupuut - pystysuora kasvu, pystyynnousemisen voima, syvä juurtuminen, paalujuuri

Jupiter - Vaahtera, punapyökki - vastustuskyky, valo, paras lääke sienitauteja vastaan. Perusvoima kaikkea muodottomuutta (radioakt. vaikutus) vastaan, edistää hienoa muotoutumista

Mars - Tammi - kestävä latvus /latvuksen muodostuminen, oksat

Aurinko - Saarni - vaikuttaa kaikkeen joka paikassa. Vaikutus värittyy auringon sijaintielementin mukaisesti.

Merkurius - Jalava - hedelmän- muodostus, ravitsevuus, aromi, maku

Venus - Koivu - hedelmänmuodostus, pölytys, säilyvyys

Kuu - Kirsikka - jälkeläisten tuottaminen, sekä suvullinen että vegetatiivinen, vitaliteetti.

Kun puiden siemeniä kylvetään (kerää vain kypsiä siemeniä!), voidaan hyödyntää puun ominaisplaneetan ja Kuun oppositiota tai trigonia, mieluiten planeetan 'ylenevässä vaiheessa' (aikana jolloin se kulkee Jousimiehen tähdistöstä Kaksosiin ollen lopussa korkeimmillaan taivaalla). Myös muiden planeettojen ominaisuuksia voi tietoisesti hyödyntää. (Kts. Kasviregeneraatio)

Kylvön täytyy tapahtua tarkkaa kosmista hetkeä aikaisemmin. Siemenen pitää myös koskettaa mineraalimaata, se laitetaan siis karikkeen ja pintamaan alapuolelle. Jos kylvöajat tuntuvat hankalilta, niihin ei pidä takertua. Pääasia on, että siemeniä ylipäätään kylvetään. Vanhojen puiden lähettyviltä voi myös löytää pieniä taimia, joita kannattaa siirtää. Parhaat istutusajat näkee biodynaamisesta Kylvö- ja korjuukalenterista. Omalle maalleen voi myös perustaa pienen taimitarhan jolle muutama neliökin riittää, ja se on erityisen antoisaa puuhaa. Silloin voi kokeilla eri kylvöaikoja ja havaita syntyneitä eroja taimissa.

Quintile72.net JJK