English
Kvintiili 72 Sääkurssit Keskustelu Palaute
Etusivu
Johdantoa ja ohjeita
Sääpartituurit
Ilmastonmuutos
Laajennettu luonnontiede
Ajankohtaista

Kevät ja kesä 2015

Tulivuori Katlan purkaus vuonna 1918

Pluton laskusolmu lokakuussa 2018

Tulivuori Campi Flegrein purkaus vuonna 1538

Viiden planeetan solmut helmikuussa 2020

Tornadot, trombit ja pyörteet

Elementtikaaviot merialueille

Ovatko El Niñot veljeksiä?

Pacific Decadal Oscillation (PDO)

Pyörittääkö Mars Suomeen kylmyyttäja sateita?

Mikä on tilanne 2015?

Pitkä talvi 2013

Gibraltar ja Lissabonin
maanjäristys 1755


Kesä 2012

Tuholaisista tuhkapreparaattia

Planeettapuut

Tutustuminen eteeriseen tasoon

Biodynaamiset preparaatit

Kuivattajat

Plutoko kuollut?


Tutustuminen eteeriseen
tasoon 18.9.2006
Päivitetty 17.8.2008


Gaia Trust Award 2006 to
Christina Henatsch

"Christina is a gardener and tireless pioneer in the field of organic seed improvement, preservation and distribution to organic farmers. She is a dymnamic and effective countervailing force to the monopolization of monoculture seeds promoted by multinational corporations that give no consideration to the environment,sustainability or nutrition, but are driven only by profit maximation. Christina is not a Dane, but she lives so close to Denmark in northern Germany and her work is so important, that Gaia Trust made an exception this year."


Tutustuminen eteeriseen tasoon

Joukko biodynaamisia viljelijöitä, puutarha-alan opiskelijoita sekä asianharrastajia tutustui Dorian Schmidtin kehittämään menetelmään havainnoida kasvien eteerisiä muotovoimia Rihun biodynaamisella tilalla Heinolassa 15.-17.9.2006. Aiheeseen johdatti ja ohjasi Christina Henatsch

Kasvi kasvaa maan ja kosmoksen välissä, ja mitä elävämpi maa on, sitä enemmän se herkistää myös kasvin vastaanottamaan kosmoksesta tulevia muotoavia voimia. Eteeristen muotovoimien havainnoimisen kautta päästään kiinni käsitteeseen laatu - siis kasvin todelliseen olemukseen. Tarkatkaan aineanalyysit eivät nimittäin kerro, minkälainen kasvi on sisäiseltä olemukseltaan, onko siinä niitä voimia jotka todella ravitsevat ihmistä ja pitävät hänet elinvoimaisena.

Eteerinen eli 'elämän taso', johon kasvien muotovoimatkin kuuluvat, on niin hienoaineinen, että mittarein sitä ei pystytä havaitsemaan. Ainoastaan ihminen itse on riittävän herkkä mittari havainnoimaan suoraan eteeristä tasoa.

Ihmismittarikin pitää silti ensin puhdistaa ja kalibroida. Harjoittelulla ihminen oppii havaitsemaan eroja eteerisen tason ilmiöissä, ja tyhjentämällä mielestään häiritsevät tekijät hän pystyy keskittymään havainnon kohteena olevaan ilmiöön. Ryhmässä havainnoimalla pystytään löytämään ilmiön olennaiset tekijät sekä erottamaan pois kuvitelmat ja omat henkilökohtaiset painotukset.

Oikeanlaiseen tarkkaavaisuuteen johdattelevien alkuharjoitusten jälkeen harjoittelimme havainnointia maistelemalla erilaatuisia porkkanoita, punajuuria, viljoja, perunaa, omenaa, vettäkin, sekä erikoisuutena valojuurikahvia ja lopuksi saimme tuntumaa eteerisestä öljystä. Emme keskittyneet makuihin, vaan makujen takaa nouseviin tuntoihin ja mielikuviin. Nämä muodostivat hämmästyttävän yhdenmukaisia kokonaisuuksia, vaikka olivat eri tavoin selitettyjä ja koettuja.

Esim. ulkonaisesti samankaltaisista, kauniista vehnänjyvistä ensimmäinen lajike antoi tunnun vankasta terveestä rakenteesta, kullankeltaisesta väristä ja säteilevästä loistosta, kun taas toinen synnytti mielikuvan heikosta rakenteesta, harmaasta väristä ja himmeydestä. Ryhmä ei tiennyt näytteiden alkuperästä mitään ja ulkonaisesti eroja ei voinut huomata.

Takaisin ylös

Rihun biodynaamiselta yrttimaalta

Kävi ilmi, että ensimmäinen lajike oli kauan biodynaamisessa viljelyssä ollut 'vankasti biodynaaminen' vehnä, ja toinen, laadultaan heikommaksi osoittautunut, alkuperältään tavanomainen lajike ja se oli ollut vasta muutaman vuoden biodynaamisessa viljelyssä.

Seuraava harjoittelu 8.-9.9.2007

Uutena kokeiluna lähdimme ulos yrttimaalle havainnoimaan riveihin sekä sisäkkäisiin ympyröihin istutettuja kukkia ja yrttejä ja niiden eteerisiä voimia. Valitsimme sopivan paikan seistä, suljimme silmämme ja aloimme tarkkailla mitä näkyy tai tuntuu.

Itse seisoin keskellä suoria timjamirivejä, ja pian alkoi suljettujen silmien eteen hahmottua vaakasuoria leveähköjä muotovoima-alueita. Siirryttyäni tarkkailemaan ympyräpenkkejä näkyi suljetuin silmin ympyrän muotoisia muotovoima- alueita. Mutta sitten hämmästyin.

Voimaympyrät jäivät taustalle ja etualalle hahmottui ikäänkuin hurrikaani avaruudesta kuvattuna. Sen keskellä oli täysin tarkasti piirtyvä kolmiulotteinen pyörre, joka jatkui kierteisenä putkena 'hurrikaanin' sisään. Tarkkailin sitä muutamia minuutteja enkä ymmärtänyt mistä ilmiö johtui.

Kun myöhemmin keskustelimme havainnoistamme, ihmettelin asiaa ääneen muille. Silloin Rihun isäntä tokaisi: "Kasvaahan siinä heinäseipään ympärillä päivänsineä."

Toden totta! Ympyröiden keskellä oleva heinäseiväs oli kauttaaltaan päivänsinen lehtien peitossa (kuva), joten kasvien samaan suuntaan kiertäviä varsia ei näkynyt ulospäin. Ne kuitenkin muodostivat elävän kierteisen putken, joka eteerisellä tasolla näkyi 'hurrikaanin' keskuksena. Lehtien elämänvoimat muodostivat itse 'hurrikaanin' ja se vaikutti hieman leveämmältä kuin lehtien fyysiset ulottuvuudet. Kuiva, 'kuollut' heinäseiväs, jota kasvit kiersivät, oli elämänvoimien tasolla näkymätön.

Quintile72.net JJK