English
Kvintiili 72 S��kurssit Keskustelu Palaute
Etusivu
Johdantoa ja ohjeita
S��partituurit
Ilmastonmuutos
Laajennettu luonnontiede

Todellisuutemme
neljä tasoa


Miten toimii?

Mihin perustuu?

Kuka oli Steiner?

Esimerkkisovellus:
Biodynaaminen viljely


Kasviregeneraatio

Tuloksia tuhkapreparaatista

Tutkimuksia

Ajankohtaista


Kasviregeneraatio 20.1.2007
Viim. päivitys 24.3.2018

VIDEO:

Georg Wilhelm
Schmidtin luento
KASVI-
REGENERAATIOSTA


(saksaksi)


Tarkan kylvöajan
laskeminen

Esimerkki kasviregeneraatiosta

Kasviregeneraatio tarkoittaa heikentyneen kasvilajikkeen luontaisen terveyden ja vastustuskyvyn palauttamista. Samoin regeneraatiolla pyritään saamaan esiin lajinsisäinen monimuotoisuus, jotta löydetään erilaisiin olosuhteisiin parhaiten sopeutuvat muodot. Tämä koskee kaikkia ravintokasveja, hedelmäpuita ja yleensä kaikkia puulajeja.

Aluksi tarkkaillaan kasvin senhetkistä tilaa, mitä siitä puuttuu, mitä se tarvitsee lisää. Toivottuja ominaisuuksia voivat olla esim. elinvoima, lisääntymisvoima, hedelmänmuodostus, satoisuus, aromi, vastustuskyky tauteja tai tuholaisia vastaan, vankka rakenne, syväjuurisuus, varastointikestävyys tai vaikkapa oksien muodostus.

Näitä ominaisuuksia voidaan lisätä erilaisin planeettavaikutuksin, JOS maa on elävää. Ajoittamalla kylvöhetki sellaiseen aikaan, jolloin Kuu on oppositiossa tai trigonissa toivottuja ominaisuuksia välittävän planeetan kanssa, saadaan tämä ominaisuus välittymään siemeneen.

Viereisissä kuvissa on esimerkit vanhasta kauppalajikkeesta, Ensi-rukiista. Sen normaalisadon parhaimmatkin tähkät pysyivät alle 20 jyväparissa. Koeruuduissa, joissa ainoastaan kylvöaikoja vaihdeltiin, tähkien koko ja ulkonäkö vaihtelivat ruuduittain eri tavoin. Joissakin ruuduissa tähkiin tuli paksuutta lisää ja jyväkoko suureni selvästi, joissakin vain tähkän muoto muuttui tai helpeitten osuus lisääntyi.

Yleensä Venuksen ja Merkuriuksen lämpökonstellaatioita (sijainnit lämpöelementissä) käytetään lisäämään hedelmällisyyttä. Koeruudussa 4 olivat Kuu, Venus ja Merkurius kylvöhetkellä kaikki maaelementissä, ja maavaikutus - aineenmuodostus - lisäsi runsaasti kolmansia jyviä.

Jupiter-tähkät koeruudussa 11 yllättivät jopa 23 jyväparillaan. Siinä yhdistyivät Jupiterin valovaikutus sekä Kuun ja Jupiterin lämpötrigoni. Kasviregeneraation kehittäjä G.W. Schmidt suositteli jatkamaan Jupiter-tähkän kokeita seuraavaksi hedelmällisempään suuntaan Venuksen ja Merkuriuksen lämpökonstellaatioilla. Voimakas Jupiterin valovaikutus muuttaisi jatkossa tähkää liian heinämäiseen suuntaan.

Kun tiedetään, mitä ominaisuutta kasviin halutaan lisätä, sopivia kylvöaikoja voidaan etsiä sääpartituurien Kuun riviltä. Siellä näkyvät planeettojen oppositiot ja trigonit Kuun kanssa. Kaikkia solmuajankohtia tulee välttää. Solmujen vaikutusajat näkee Thunin Kylvö- ja korjuukalenterista. Myös Uranuksen ja Neptunuksen neliöt ja kvintiilit voivat haitata regeneraatiovaikutuksia, joten niitä vältetään jos mahdollista.

Koska kylvö täytyy tehdä mahdollisimman lähellä ja ENNEN tarkkaa PAIKALLISTA konstellaatioaikaa, täytyy tarkka aika laskea erikseen UTC/GMT-ajasta ohjeiden mukaan.

Huom! Regeneraatiota voidaan tehdä ainoastaan muuntelemattomille kasvilajikkeille, ei hybrideille eikä geenimuunnelluille kasveille, koska ne eivät tee enää kunnollista itävää siementä. Siksi vanhojen muuntelemattomien ravintokasvien ja viljalajikkeiden säilyttäminen ja ylläpito on äärimmäisen tärkeää.

Kontrollit�hki�

Maaelementti-t�hki�

Jupiter-t�hki�


Lisää kasviregeneraatiosta:

*Artikkeli 'Monimuotoisuudella ilmastomuutosta vastaan'
Puutarha&Kauppa - lehti 50/2000
*Planeettapuut
*Mark Moodie: Seeds
*Netzwerk Über-Leben e.V.
*Pflanzenzuchtverein Rittershain e.V.
*Tarkan kylvöajan laskeminen

Quintile72.net JJK