Vuodet 1600 - 1950. Avaa kaavio klikkaamalla pikkukaaviota.

Kaaviossa on käytetty kevättasauspisteen korjausta 1,00368 astetta per 72 vuotta.
Kaaviosta voi nähdä viimeisimpinä kuluneina vuosisatoina eri taivaankappaleiden kylmyyttä, lämpöä, sateita tai kuivuutta aiheuttaneet jaksot (vrt. ohjeita 1 - värit).
Kun kaaviota vertaa olemassa oleviin lämpökäyriin, jotka perustuvat joko havaintoihin, tai jotka on rekonstruoitu varhaisempien aikojen osalta puiden lustoista, koralleista, jäätiköistä sekä järvien ja merien pohjakerrostumista määrittelemällä, voi näistä nyt havaita keskinäisiä yhtäläisyyksiä.
Erityisen kylmentäviä ajankohtia taivaankappaleilla ovat ne, jolloin tapahtuu siirtyminen maaelementistä valoelementtiin (violetista keltaiseen). Hitaimmilla kiertolaisilla tätä muutosaikaa voi olla useita vuosia. Useampia tällaisia siirtymiä sisältävät ajankohdat näkyvät lämpökäyrissä jyrkkinä pudotuksina. Jos samaan ajankohtaan osuu toisilla kiertolaisilla sateisia kausia, voi tuloksena olla erittäin ongelmallinen jakso mm. maanviljelyn suhteen.
Vastaava siirtyminen maaelementistä valoon, mikä Kuun kohdalla voi aiheuttaa yhden hallayön, muodostaa siis hitaimpien taivaankappaleiden kohdalla kokonaisia pitkiä kylmentäviä ajanjaksoja. Myös solmut vahvistavat vaikutuksia huomattavasti.
Kaudet, jolloin valoelementti on runsaasti edustettuna, ovat suuressa mittakaavassa vähäsateisia ja talvien osalta kylmiä, vaikka kesät voivat olla hyvinkin helteisiä. Hallaa esiintyy silloin paljon keväisin ja syksyisin, ja se ilmenee erityisesti nopeampien kiertolaisten ollessa maa/valo-siirtymäkohdassa sekä maaelementin konstellaatioiden aikana.
Sateiset (runsaan siniset ja violetit kaudet) voivat olla kesien osalta viileitä, kun taas talvet ovat silloin runsaan pilvipeitteen johdosta leudompia. Myös maaelementin taivaankappaleet liikkuessaan lämpöalueella aiheuttavat sateita.
Huomattavan lämpimiä jaksoja ovat ne, jolloin useita lämpö- tai valoelementtiä edustavia taivaankappaleita liikkuu lämpö- ja valoalueilla.
Quintile72.net
|