English
Kvintiili 72 Sääkurssit Jaa havaintosi Palaute
Etusivu
Johdantoa ja ohjeita
Sääpartituurit
Ilmastonmuutos
Laajennettu luonnontiede
Ajankohtaista

Kevät ja kesä 2015

Mikä on tilanne 2015?

Pitkä talvi 2013

Gibraltar ja Lissabonin
maanjäristys 1755


Järistyksiä ja solmuja

Kesä 2012

Tuholaisista tuhkapreparaattia

Planeettapuut

Tutustuminen eteeriseen tasoon

Biodynaamiset preparaatit

Kuivattajat

Plutoko kuollut?


Pitkä talvi 2013
2.4.2013
Viim. päivitys 20.4.2013

Pitkä talvi 2013

Olemme ihmetelleet vielä huhtikuussa talven pitkää jatkumista ja kevään viipymistä.

Syynä kylmiin öihin ovat olleet ennen kaikkea viileää maaelementtiä edustavien kääpiöplaneettojen, Sednan, Haumean ja Quaoarin sekä myös Galaktisen keskuksen useat kylmäkonstellaatiot valoplaneettojen kanssa pitkin maaliskuuta.


Maa- ja valoelementin (violetti + keltainen) yhdistelmähän lisää kylmyyttä.

Myös uusin kääpiöplaneettalöytö, 2007 OR10, lempinimeltään "Snow White", on sekin näyttänyt vähitellen painottuvan ominaislaadultaan maaelementin suuntaan, ja sen kvintiilit Uranuksen, Venuksen ja Auringon kanssa aivan maaliskuun lopulla jatkoivat kylmentävää linjaa.

Valoa edustava kääpiöplaneetta Eris ylläpiti niinikään kirkkaita pakkasöitä, vaikka päiväsaikaan auringonpaiste nostikin jo lämpötiloja plussan puolelle.

Jonkinlaisen viilennyslisän saattoi myös tehdä maaliskuun sääpartituurissa näkyvä Quaoarin ja Galaktisen keskuksen väljä konjunktio, joka "oli päällä" koko maaliskuun ajan ja jatkui vielä huhtikuun puolelle.

Quaoar näennäisesti pysähtyi puolentoista asteen päähän tarkasta konjunktiosta paikoillaan olevan Galaktisen keskuksen kanssa. Kun molemmat edustavat maaelementtiä, on hyvin todennäköistä, että tämäkin kuvio osaltaan jarrutti kevään etenemistä.  (Vrt. Kylmentävä melkein-kohtaaminen 2011.)

Pitka talvi 2013

"Vuosisadan talvi" 1985

Keskusteluissa on muisteltu myös ennätyskovaa pakkastalvea 1984-85.

Ehdottomasti tärkein kylmentävä tekijä oli silloin Uranuksen solmu, joka kesti tarkkana marraskuusta 1984 aina helmikuulle 1985 asti. Niinpä se voimisti Uranuksen valovaikutusta, kuivatti pois lämmittävät pilvipeitot ja kiristi pakkasta usean kuukauden ajan.

Kyseisen kauden yleistilannetta ja planeettojen elementtisijainteja voi tarkastella kaaviosta 1860-2100 sekä tammi- ja helmikuuta vuosikaaviosta 1985. Lisätietoa: Ilmasto2 ja Ilmasto3.

Kurssit

Muistutamme vielä, että Laajennetun luonnontieteen sääkurssit ovat alkaneet. Niillä edellä mainitut säähän vaikuttavat kosmiset tekijät tulevat tutuiksi.

Samoin kurssilla saa tietoa laajennetun luonnontieteen taustoista, jolloin tämä uudenlainen luonnonilmiöiden tarkastelutapa tulee helposti ymmärrettäväksi ja loogiseksi.

Lisätietoa kursseista.

Tervetuloa kursseille!

Quintile72.net