English
Kvintiili 72 Sääkurssit Keskustelu Palaute
Etusivu
Johdantoa ja ohjeita
Sääpartituurit
Ilmastonmuutos
Laajennettu luonnontiede
Ajankohtaista

Elementtikaaviot merialueille

Ovatko El Niñot veljeksiä?

Pyörittääkö Mars Suomeen kylmyyttäja sateita?

Kevät ja kesä 2015

Mikä on tilanne 2015?

Pitkä talvi 2013

Gibraltar ja Lissabonin
maanjäristys 1755


Järistyksiä ja solmuja

Kesä 2012

Tuholaisista tuhkapreparaattia

Planeettapuut

Tutustuminen eteeriseen tasoon

Biodynaamiset preparaatit

Kuivattajat

Plutoko kuollut?


Pluto 26.8.2006
päivitetty 30.1.2016

Plutoko kuollut?

24.8.2006 Kansainvälinen tähtitieteen unioni IAU muutti Pluton statuksen planeetasta kääpiöplaneetaksi ja se rinnastetaan nyt virallisesti muihin Kuiperin vyöhykkeen suurimpiin objekteihin.

Erisin löytäjä Michael Brown - joka antoi löydölleen ensin lempinimen 'Xena' - kuuluu julistaneen Pluton suorastaan kuolleeksi, mutta tuskin Pluto itse on kaikesta hälystä moksiskaan. Se jatkaa entiseen tapaansa lämmön, tuulien ja myrskyjen järjestämistä Maan ilmakehään.

Useimmille tieteilijöille lienee käsittämätöntä, että Pluto voisi vaikuttaa yhtään mitenkään Maan olosuhteisiin tai että se edes olisi lämpöelementin edustaja, tuo pieni jääkylmä pallo jossain hyvin kaukana avaruudessa. Näin olisikin pelkän fyysiikan näkökulmasta.

Mutta ottaessamme huomioon hienoaineisemman 'eteerisen tason' ja sen säännönmukaisuudet, näemme enemmän. Niinpä huomaamme, että Pluton konstellaatiot muiden planeettojen kanssa nostavat lämpötilaa ilmakehässä ja sen 'kovat kulmat' aiheuttavat myrskyjä ja ukonilmoja, etenkin jos maaelementti vaikuttaa jossain muodossa samanaikaisesti.

Suurimmat Kuiperin vyöhykkeen objektit

Ehkä on vielä syytä lisätä, että Pluto aktivoi tulivuoria ja välillisesti voi aiheuttaa myös maanjäristyksiä.

Näyttää nimittäin hyvin vahvasti siltä, että Pluton sekstiilit, 60 asteen kulmat Maasta katsottuna varsinkin muiden lämpöplaneettojen kanssa saisivat magman tulvimaan, jolloin se nousee tulivuorissa ylemmäs ja täyttää vanhoja laavaonkaloita . Tällöin magma voi tunkeutua myös mannerlaattojen saumakohtiin, ja mikäli niissä on jännitteitä, laatat voivat luiskahtaa paikoiltaan, ja tämä tarkoittaa maanjäristyksiä.

Näitä asioita kannattaa tarkkailla.
Pluton lähivuosien vaikutuksista lisää virtuaalisella sääkurssilla.